SelfLeaders | SelfLeaders Earth Evening
18959
eventbrite_events-template-default,single,single-eventbrite_events,postid-18959,wpi_db,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

SelfLeaders Earth Evening

SelfLeaders Earth Evening

Details
Date:

October 11

Time:

06:00 pm - 09:00 pm

Organizer

SelfLeaders

Venue

Ekskäret Klustret, Epicenter Våning 7

Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Norrmalm

Norrmalm, Stockholms län, SE, 111 57

Du är personligt inbjuden till en kväll som kommer att hjälpa dig att i din vardag förhålla dig till och anta vår gemensamma ödesfråga på ett positivt, proaktivt och autentiskt sätt.


Beskrivning:


Enligt en studie från Global Challenges Foundation ser 80 procent av svenskarna klimatförändringen som ett allvarligt hot mot mänskligheten. Hur kan man då förhålla sig till och bidra till lösningen på utmaningar som ibland kan kännas övermäktiga? Välkommen till en helg som kommer att hjälpa dig att i din vardag relatera till och anta vår gemensamma ödesfråga på ett positivt, proaktivt och autentiskt sätt.


Sverige har en utskickande position på den kulturella världskartan. Vi är det land i världen där människor har starkast fokus på självförverkligande och samhällsbidrag, i kontrast till överlevnad, men också ett land med starka sekulariserade värderingar som gör att vi sätter mindre tilltro till religion, traditioner och klassiska auktoriteter. Att bo i ett land som Sverige innebär alltså en unik möjlighet att vara en stark drivkraft för positiv utveckling i samhället och i världen. Men denna position medför också utmaningar med mer stress och beslutsångest för individerna.


Frågan är då hur vi kan förhålla oss till klimatfrågan och tillsammans bidra till lösningar och en hoppfull väg framåt på ett sätt som också skapar högt välbefinnande för oss var och en? Under tre kvälar delar vi med oss av var vi personligen tänker och känner och kikar på konkreta modeller och praktiska verktyg för att tillsammans med andra anta denna utmaning.


Utifrån från våra kurser på KTH och Handelshögskolan i Stockholm har vi skapat ett program där vi möts på djupet både kring det personliga och det globala. Du får ta del av den senaste teoribildningen och verktygen inom hållbarhet, motivationspsykologi och självledarskap. Du får också prova på att koppla din inre motivation till en gemensam vision om en långsiktigt hållbar värld.


Varmt välkommen att anmäla dig! 


Målgrupp:


Helgen vänder sig till dig som anser att klimatförändringen är kritisk och vill mötas på djupet kring denna fråga.


Förarbete:


Du kommer att få en inbjudan till en digital värderingsreflektion inför kvällen. 


Program:


18-19: Vi checkar in, tittar på en kort video om jordens och människans utveckling och delar vart vi står just nu. 


19-20: Vi utforskar vår inre motivation utifrån personliga värderingar och styrkor. 


20-21: Integrering av det inre och yttre – Vi utforskar hur vi kan känna mening och hopp kring klimatfrågan tillsammans och tydliggör hur vi vill förhålla oss till och agera inom denna.