SelfLeaders | IntentionsMeditation – 1 nov, 15 nov & 29 nov 2018
19089
eventbrite_events-template-default,single,single-eventbrite_events,postid-19089,wpi_db,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

IntentionsMeditation – 1 nov, 15 nov & 29 nov 2018

IntentionsMeditation – 1 nov, 15 nov & 29 nov 2018

Details
Date:

November 1

Time:

06:00 pm - 09:00 pm

Organizer

SelfLeaders

Venue

SelfLeaders HQ, floor 7

Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Stockholm

Stockholm, Stockholms län, SE, 111 57

Intentions Meditation (IM) är en modern form av meditation som är skapad för att främja personlig utveckling och välmående, baserat på senaste årets insikter inom neurovetenskap, vuxenutveckling, tredje vågens KBT (ACT) och motivationspsykologi. 


Metoden är baserad på evidensbaserade övningar och ger utövaren en hög autonomi i att skapa sitt eget innehåll och praktik med pass på mellan 3-20 minuter per tillfälle. Ja du läste rätt, precis som i Googles program ”Search Inside Yourself” kan man meditera så lite som 3 min per dag och ändå få tydliga effekter på välmående, meningsfullhet och riktning i vardagen. 


Intentions Meditation (IM) tar vara på lärdomar från tusenåriga meditativa traditioner men använder vetenskapen som grund för att förstå olika övningar, dess syfte och ständigt utveckla metoden. 


Grundkursen består av tre tillfällen á 3 timmar och en uppföljning. Efter det finns möjligheten att vara med på öppna tillfällen för att följa upp och fördjupa sin kunskap och praktik. Tidigare deltagare har rapporterat märkbara effekter på välmående efter bara 2 månaders meditation med 3-15 minuter per dag. Kursen är passar både för dig som nybörjare eller de som har mediterat förut och är nyfikna på att testa något nytt.


Syftet med Intentions Meditationen är att bli mer integrerad som individ och känna mer glädje, mening och lätthet i vardagen. Detta genom att både acceptera det som är just nu och samtidigt hela tiden våga ta steg i en värderad riktning. 


Förberedelse: egen reflektion på webben (15 min) klassisk övning från ledarutvecklingen – med kartläggning av värderingar/intentioner 


Första tillfället: 1 nov 18.00-21.00 – Meditera med intentioner


Andra tillfället: 15 nov 18.00-21.00 –  Arbeta med skuggor


Tredje tillfället: 29 nov 18.00-21.00 – I kontakt med källan


Kursens ordinarie pris kommer ligga på 3800 kr/samtliga tillfällen och möjligheter att gå på fördjupningstillfällen. Detta är den sista pilotutbildningen innan lanseringen av hemsidan och priset är därmed 1200 kr för arbetande och 700 för studerande/arbetssökande.


Varmt välkommen att vara med! 


Några citat från tidigare deltagarna:


”Jag tyckte verkligen om att allt byggde på forskning”


”De olika stegen beskrevs på ett enkelt sätt. Det finns en tydlighet här som jag uppskattar”


”Jag har aldrig mediterat tidigare men lyckades bra med det både i gruppen och sen själv”


”Jag har kommit i kontakt med en glädje och engagemang inom mig själv som jag inte kännt på länge.” 


”Jag har försökt komma igång tidigare men är föst nu som jag tydligt förstår vad det är, varför det fungerar och har en motivation av fortsätta praktisera varje dag” 


Om kursledarna:


Fredrik Forss – serieentreprenör och medgrundare av conscious co-living fenomenet Techfarm som fått forskningstöd från Vinnova att utforska välmående och lycka bland samboende som också fick kurser i personlig utveckling. Fredrik har de senaste sju året utforskat andlighet med fokus på närvaroträning, transpersonell utveckling och nondualism.


Jan Artem Henriksson – har sen 2008 hållit kurser i ledarskapsutveckling bl.a. på Handelshögskolan i Stockholm, SSE Executive Education, KTH och varit gästtalare på Harvard med temat värderingar och medvetandet. Hans akademiska bakgrund är inom ledarskap och organisationsutveckling på Handelshögskolan i Stockholm samt inom beteendevetenskap med fokus på motivationspsykologi vid Uppsala Universitet. 


De senaste åren har Jan jobbat på utbildningsbolaget SelfLeaders med att skapa och leda program i personlig utveckling för ledare på ett 50-tal olika organisationer, bl.a: iZettle, Spotify, SEB, Bonnier, SIDA, Vinnova och Sveriges Riksdag. 


Intentions Meditation (IM) har som syfte att vara en sekulär meditationsform och en modern metod som är öppen och ständigt utvecklas efter input från evidensbaserade övningar och forskning. 


För mer info eller för att vara med på nästa kurs maila: fredrik@techfarm.life