Stockholm- DDO - hur skapar man en organisationskultur där alla är ledare? - 17 januari 2019 - Self Leaders
18904
eventbrite_events-template-default,single,single-eventbrite_events,postid-18904,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive,elementor-default

Stockholm- DDO – hur skapar man en organisationskultur där alla är ledare? – 17 januari 2019

Stockholm- DDO – hur skapar man en organisationskultur där alla är ledare? – 17 januari 2019

Venue

Green Park

Sveavägen 98, Stockholm

Stockholm, SERobert Kegan och Lisa Lahey, båda professorer vid Harvard, har länge intresserat sig för organisationer med exceptionella resultat som skapas utifrån på ett starkt ledarskap och kultur. Utifrån detta har de tagit fram ett ramverk för hur vi kan skapa organisationer där individernas och organisationens framgång går hand i hand. Kegan och Lahey kallar detta Deliberately Developmental Organizations. De har även funnit att det finns tre stadier i vårt meningsskapande och i förmågan att hantera komplexitet i vuxen ålder – socialiserat, självförfattandeoch integrerat. Detta hör ihop med gott ledarskap samt viljan och möjligheten att ta helhetsansvar.


Det skrämmande i Kegans och Laheys forskning är att ca 2 av 3 chefer stannar på det socialiserade stadiet genom hela sin karriär som tyvärr bidrar med en kultur där få medarbetare vill eller vågar ta ansvar. Detta trots att kapaciteten hos de allra flesta vuxna att röra sig vidare till de andra stadierna finns redan från sena tonåren.De nuvarande strukturerna i samhället och i våra organisationer uppmuntrar sällan till utveckling. Det skulle kunna se helt annorlunda ut.Men enkla övningar och interventioner kan alla växa och utvecklas. SelfLeaders vision är en värld där alla är ledare.

Vi bjuder nu in till en halvdag exklusivt för dig och 29 andra som jobbar med ledning- HR- och ledarskapfrågor.Tillsammans fördjupar vi oss i teorin bakom DDO, om hur vuxna utvecklas och pratar om vad man från ledningens sida kan arbeta på ett effektivt sätt med värderingarna samt skapa en starkare kultur av självledarskap igenom hela organisationen.Du får nya perspektiv och konkreta tips på hur du kan bidra till en sundare och mer utvecklings-orienterad kultur, roligare rutiner och mognare ledare – i din organisation. Varmt välkommen!

Agenda  • Förberedelse Digital värderings- rangordning (ca 10 min) med SelfLeaders verktyg – hitta dina viktigaste personliga värderingar.

  • Teori Grundläggande förståelse för Deliberately Developmental Organizations. Den nya motivationsforskningen samt applicering i vardagen.

  • Övningar Prova på nya grepp som kan användas i ledarskapsutveckling för att stärka kulturen.

  • Tips & verktyg Få konkreta tips och verktyg med dig till vardagen och till din organisation.

  • Eventet kommer faciliteras av Paula Torberntsson och Julija Blomqvist samt gästas av Anne Årneby, VD och koncernchef på Nordic Morning Group.

*Begränsat antal platser (max 2 personer från samma företag kan anmäla sig till detta event). Detta event är endast för seniora HR professionella/VDar på företag med 50+ anställda.